Τα 5 απαραίτητα διακοσμητικά σπιτιού που πρέπει να έχει ένας μικρός χώρος - blogit.gr

Τα 5 απαραίτητα διακοσμητικά σπιτιού που πρέπει να έχει ένας μικρός χώρος

  • Home
  • Διακόσμηση
  • Τα 5 απαραίτητα διακοσμητικά σπιτιού που πρέπει να έχει ένας μικρός χώρος
διακοσμητικά μικρά σπίτια

Τα μικρά σπίτια είναι ιδανικά για έναν άνθρωπο ή ζευγάρια, αφού είναι οικονομικά και καθαρίζονται εύκολα και γρήγορα. Ωστόσο, θεωρούνται από πολλούς άβολα, αφού δεν έχουν πολλούς χώρους, με αποτέλεσμα να νομίζουν ότι δεν μπορούν να τα κάνουν να δείχνουν όμορφα και περιποιημένα. Αυτό, όμως, είναι ένας πολύ διαδεδομένος μύθος σε λάθος βάσεις. Το αντίθετο ισχύει μάλιστα. Ένα μικρό σπίτι ή δωμάτιο μπορεί να γίνει υπέροχο αν επιλεγούν τα κατάλληλα διακοσμητικά σπιτιού και κυρίως αν υπάρχει τάξη και οργάνωση. Αν αναρωτιέστε πώς θα το πετύχετε αυτό, τότε συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο!

Καθρέπτες

καθρέπτες

Ένα από τα βασικότερα διακοσμητικά σπιτιού είναι οι καθρέπτες που μπορεί να λειτουργήσουν ως ένα statement στοιχείο της διακόσμησης κυρίως στο σαλόνι. Στα μικρά σπίτια οι καθρέπτες έχουν την εξαιρετική λειτουργία να αντανακλούν το φως και να μεγαλώνουν οπτικά το χώρο κάνοντάς σας να νιώθετε περισσότερη άνεση και ευρυχωρία.

Αποθηκευτικοί χώροι

Το άλφα και το ωμέγα σε ένα μικρό σπίτι είναι, όπως προαναφέρθηκε, η οργάνωση. Αν ένας χώρος είναι μικρός και επιπλέον ακατάστατος, δεν υπάρχει καμία ελπίδα να δείξει όμορφος και cozy. Για να κρατήσετε τακτικό το σπίτι σας, επενδύστε σε διαφόρων ειδών αποθηκευτικά αντικείμενα. Καλάθια, τραπεζάκια που ανοίγουν και μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα τους διάφορα πράγματα, όπως περιοδικά, και μικρά βαζάκια για το μπάνιο και την κουζίνα θα κρύψουν αντικείμενα που δεν θέλετε να φαίνονται και θα… βάλουν την τάξη εύκολα. Ανάλογα με το στυλ της διακόσμησής σας μπορείτε να επιλέξετε και άλλα διακοσμητικά σπιτιού ως αποθηκευτικούς χώρους. Για παράδειγμα, σε ένα σπίτι με vintage διακόσμηση πολύ πρωτότυπη λύση αποθήκευσης είναι μια παλιά δερμάτινη βαλίτσα ή ένα μπαούλο.

Επιτοίχια ράφια

Ο χρυσός κανόνας στους μικρούς χώρους είναι να αξιοποιείτε τους κάθετους χώρους. Αυτό θα το πετύχετε με επιτοίχια ράφια, στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε διάφορα αντικείμενα, όπως βιβλία, διακοσμητικά σπιτιού, ρεπλίκες, κηροπήγια και βάζα. Όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χώρο αλλά και θα στολίσετε με τον ομορφότερο τρόπο τους τοίχους σας.

Μαξιλάρες

μαξιλάρες

Οι μαξιλάρες και τα πουφ λειτουργούν τόσο ως διακοσμητικά σπιτιού όσο και ως χρηστικά αντικείμενα. Από τη μία δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γεμάτη θαλπωρή και ζεστασιά και από την άλλη μπορούν να χρησιμεύσουν ως μέρη για να κάτσει κάποιος, αν όλοι οι καλεσμένοι σας δεν έχουν χωρέσει στον καναπέ, ή ακόμα και ως αυτοσχέδια τραπεζάκια. 

Πίνακες

Ένα μεγάλο πρόβλημα σε πολλά σπίτια είναι οι τοίχοι, οι οποίοι έχουν βρωμίσει με τον καιρό από τη σκόνη και τον καπνό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν σκουρύνει τουλάχιστον έναν τόνο. Οι σκούροι τοίχοι είναι ό,τι χειρότερο σε ένα μικρό σπίτι, αφού μικραίνουν οπτικά το χώρο. Αν δεν μπορείτε να τους βάψετε, τότε αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να κρεμάσετε μεγάλους πίνακες σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Αμέσως η διακόσμησή σας θα αποκτήσει ενδιαφέρον και ζωηρότητα κι εσείς θα αισθάνεστε πιο όμορφα μέσα… στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σας. Προσέξτε απλώς να μη φορτώσετε υπερβολικά τους τοίχους, γιατί τότε θα πετύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε το EchoDeco για τα tips

Leave a Comment