Συμβατά μελάνια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε - blogit.gr

Συμβατά μελάνια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

  • Home
  • Αγορές
  • Συμβατά μελάνια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Με το κόστος στα αναλώσιμα να εκτοξεύεται τα τελευταία χρόνια στην αγορά, είναι πολύ λογικό ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές να στρέφονται προς τα συμβατά μελάνια. Τα αυθεντικά μελάνια δυστυχώς κοστίζουν πολύ, και έτσι με τακτική χρήση του εκτυπωτή αναγκάζεται να επενδύσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό σε αυτά.

Για πρακτικούς λόγους λοιπόν ο μέσος καταναλωτής αγοράζει συμβατά μελάνια. Τι είναι όμως αυτά και πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια ώστε να μη βλάψετε τον εκτυπωτή σας; Παρακάτω θα δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να απολαύσετε τα οφέλη τους χωρίς έγνοιες. 

Συμβατά μελάνια: Τι είναι ακριβώς;

Τα συμβατά μελάνια είναι όλα τα μελάνια που δεν είναι αυθεντικά και κατασκευασμένα από την μάρκα του εκτυπωτή σας. Ας πούμε πως έχετε έναν εκτυπωτή HP ο οποίος χρειάζεται μελάνια HP για να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.

Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε μελάνια άλλου τύπου, όχι HP. Αυτά είναι τα συμβατά μελάνια για εκτυπωτές HP όμως θα πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα πριν τα αγοράσετε.

Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες στα συμβατά μελάνια εκτυπωτών. Τα πιο αξιόπιστα είναι τα καινούρια μελάνια που ενώ κατασκευάζονται από διαφορετικές εταιρείες από αυτές των εκτυπωτών πληρούν όλες τις προδιαγραφές κατασκευής.

Είναι απλώς πιο οικονομικά από τα αυθεντικά γιατί δεν είναι τόσο δημοφιλή ή δεν απαιτούνται έξτρα κόστη για την κατασκευή τους. Σκεφτείτε πως επειδή όλοι οι εκτυπωτές είναι πλέον πολύ φθηνοί, οι γνωστές εταιρείες αποφασίζουν να αυξήσουν την τιμή στα αναλώσιμα για να έχουν ουσιαστικό κέρδος.

Έπειτα υπάρχουν τα ανακυκλωμένα μελάνια. Αυτά στην ουσία είναι παλιά μελάνια που έχουν ξαναγεμιστεί και έχουν αντικατασταθεί κάποια σημαντικά μέρη ή εξαρτήματα ώστε να δουλέψουν με ακρίβεια. Τελευταίας κατηγορίας είναι τα ξαναγεμισμένα μελάνια χωρίς επιπλέον επεξεργασία, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα φερέγγυα.

Κινδυνεύει ο εκτυπωτής μου;

Όσον αφορά τα συμβατά μελάνια και τη χρήση τους πάντα επικρατεί το ερώτημα αν θα παρουσιάσει κάποια βλάβη ο εκτυπωτής σας. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απάντηση, ωστόσο αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τέτοιου είδους μελάνια πρέπει να προτιμήσετε την πρώτη κατηγορία. Τ

α νέα μελάνια που απλώς έχουν κατασκευαστεί από λιγότερο δημοφιλείς εταιρείες είναι πολύ αξιόπιστα και δεν πρόκειται να βλάψουν τον εκτυπωτή σας. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε πως είναι συμβατά με τον εκτυπωτή σας, και αν χρειαστεί να μην ανανεώσετε τη νέα έκδοση λογισμικού που αποτρέπει τη χρήση τους. 

Παράλληλα, προτιμήστε να αποφύγετε τις επόμενες δύο κατηγορίες διότι εκεί τα πράγματα είναι πολύ σχετικά και αυθαίρετα. Αν δεν έχουν γεμιστεί ή ανανεωθεί τα εξαρτήματα σωστά, μπορεί να υπάρξει διαρροή μελανιού που θα καταστρέψει τον εκτυπωτή σας.

Αν όμως είστε βέβαιοι πως οι τεχνικοί που αναλαμβάνουν αυτή τη διαδικασία είναι έμπειροι, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε και αυτές τις κατηγορίες στα συμβατά μελάνια.

Leave a Comment