Πως θα επιλέξετε φωτιστικά γραφείου εύκολα και γρήγορα - blogit.gr

Πως θα επιλέξετε φωτιστικά γραφείου εύκολα και γρήγορα

  • Home
  • Σπίτι
  • Πως θα επιλέξετε φωτιστικά γραφείου εύκολα και γρήγορα
φωτιστικά γραφείου

Είτε εργάζεστε από το σπίτι, είτε έχετε φτιάξει έναν χώρο στο σπίτι σας για να μελετάτε ή να δουλεύετε, το σωστό φωτιστικό γραφείου είναι απαραίτητο αξεσουάρ για να κάνετε εύκολα τη δουλειά σας. Η επιλογή ενός φωτιστικού γραφείου λοιπόν, είναι λογικό πως χρειάζεται προσοχή και έρευνα ώστε να είναι η καλύτερη.

Λαμβάνοντας υπόψιν τόσο την πρακτικότητα αλλά και την αισθητική, παρακάτω θα δούμε τι πρέπει να έχετε κατά νου πριν επιλέξετε το καλύτερο από όλα τα φωτιστικά γραφείου που είναι διαθέσιμα στο εμπόριο.

Γιατί χρειαζόμαστε φωτιστικά γραφείου;

Προφανώς, η χρήση του είναι πρακτική. Θέλετε να φωτίσετε καλά ένα συγκεκριμένο σημείο ώστε να μπορείτε να δείτε με άνεση τι κάνετε, τι διαβάζετε, τι πληκτρολογείτε, και τι γράφετε. Φυσικά, όμως, τα φωτιστικά γραφείου χρησιμοποιούνται και για τη διακόσμηση ενός χώρου.

Για παράδειγμα, μπορεί το γραφείο σας να είναι σε ανοιχτό χώρο και όχι σε ξεχωριστό δωμάτιο, και να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα φωτιστικό γραφείου για να φωτίσετε κάποιο διακοσμητικό αντικείμενο την ώρα που δεν κάθεστε εκεί και δουλεύετε.

Πρακτικές συμβουλές για να σκεφτείτε

φωτιστικά

Όπως αναφέραμε, μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε τα φωτιστικά γραφείου ως διακοσμητικά στοιχεία ή για να κάνετε layering στον φωτισμό του χώρου. Αν όμως χρειάζεστε ένα φωτιστικό για να κάνετε πιο εύκολα τη δουλειά σας τότε πρέπει να σκεφτείτε τα εξής σημεία ώστε να κάνετε μια καλή επιλογή.

Χώρος εργασίας

Όσο πιο ψηλό είναι το φωτιστικό, τόσο μεγαλύτερο το σημείο που θα φωτίζει. Συνεπώς, σκεφτείτε πόσο χώρο θέλετε να φωτίσετε και βεβαιωθείτε πως το φωτιστικό σας είναι αρκετά ψηλό ώστε να τον φωτίζει επαρκώς. Αν το γραφείο σας είναι πολύ μεγάλο, είναι βέβαιο πως θα χρειαστείτε ένα ψηλό φωτιστικό, ή ένα φωτιστικό με πτυσσόμενο μπράτσο για να μπορείτε να το πάτε στο σημείο που επιθυμείτε. 

Θέση και κατεύθυνση

Κάθε εργασία χρειάζεται και το κατάλληλο φως. Άλλο φως χρειάζεστε όταν ζωγραφίζετε, άλλο όταν διαβάζετε, κλπ. Για αυτό, αν κάνετε πολλά διαφορετικά πράγματα στο γραφείο σας πρέπει να επενδύσετε σε φωτιστικά γραφείου στα οποία αυξομειώνεται η ένταση του φωτός αλλά και ρυθμίζεται το μπράτσο του. Γενικά, προτιμήστε τις λάμπες LED για να μην καταπονούνται τα μάτια σας όταν δουλεύετε — ειδικά μπροστά από οθόνη υπολογιστή.

Διακόσμηση

Τα φωτιστικά γραφείου πρέπει να είναι λειτουργικά. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως είναι υποχρεωτικό να είναι και κακόγουστα ή να μην ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου. Κάντε την έρευνά σας και δείτε τι επιλογές έχετε στα φωτιστικά για το γραφείο σας πριν καταλήξετε σε ένα απλά λειτουργικό. Πλέον, τα φωτιστικά γραφείου βγαίνουν σε μοναδικά και σύγχρονα στυλ, όπως βιομηχανικά, κλασικά, ή μοντέρνα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρείτε αυτό που σας αρέσει και δένει αρμονικά με το χώρο. Ακόμα, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα πολύ μοναδικό φωτιστικό γραφείου που ενώ θα σας εξυπηρετεί στην καθημερινότητα, θα είναι και από μόνο του ένα διακοσμητικό στοιχείο του γραφείου σας. 

Leave a Comment